Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Студентський науковий гурток "All-Inclusive"

Студентський науковий гурток з проблем готельно-ресторанного бізнесу спрямований на дослідження актуальних питань стратегічного розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні й світі, розкриття проблем менеджменту, маркетингу, прогнозування та планування діяльності підприємств індустрії гостинності, виявлення й оцінювання сучасних тенденцій їх економічного зростання, проведення аналізу наукового базису новітніх технологій в готельно-ресторанній сфері та впливу інновацій на якість і ефективність надання готельно-ресторанних послуг. Дослідження проводяться в рамках наукової теми кафедри Міжнародного туризму, Готельно-ресторанного бізнесу та іншомовної підготовки «Дослідження стану та перспектив розвитку ринку туристичних та готельно-ресторанних послуг: економічний та соціальний аспекти» / “Research on the State and Prospects of Tourism and Hotel & Restaurant Services Market Development: Economic and Social Aspects. Тему було затверджено у відділі реєстрації наукової діяльності Укр ІНТЕІ, присвоєно реєстраційний номер 0121U100379. 

Мета наукового гуртка

1) Залучення здобувачів вищої освіти до науково-дослідної діяльності;

2) сприяння розвитку наукового мислення і навичок щодо розв'язання теоретико-прикладних проблем сфери готельно-ресторанних послуг;

3) обговорення актуальних питань та визначення сучасних шляхів розвитку індустрії гостинності;

4) забезпечення реалізації інтелектуального потенціалу і розвитку творчої ініціативи студентів, формування їх науково-теоретичних та практичних компетентностей.

Основні завдання студентського наукового гуртка

1) Розвиток навичок самостійної творчої наукової роботи студентів, накопичення досвіду проведення наукових досліджень;

2) підвищення рівня фахової майстерності та професійної підготовки здобувачів вищої освіти;

3) поглиблене вивчення досягнень сучасної науки у готельно-ресторанній справі, використання наукових підходів щодо виявлення сучасних проблем функціонування підприємств сфери послуг і формування ефективних шляхів їх розвитку;

4) вироблення науково-обґрунтованих рекомендацій щодо удосконалення процесу управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу, покращення результатів їх діяльності й підвищення якості послуг.

Реалізація завдань наукового гуртка здійснюється у наступних формах наукової діяльності:

1) Участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних науково-практичних конференціях, семінарах, круглих столах і т. ін.;

2) підготовка до публікації наукових статей (тез) студентів у наукових виданнях;

3) участь в конкурсах студентських науково-дослідних робіт, предметних олімпіадах, ділових іграх, наукових, освітніх та бізнес-проєктах;

4) виконання завдань дослідницького характеру під час проходження навчальної практики;

5) відвідування провідних готельно-ресторанних підприємств;

6) зустрічі з фахівцями готельно-ресторанного бізнесу України та світу;

7) участь у міжнародному науковому проєкті.

Виконання студентами дослідницьких завдань забезпечує оволодіння новими принципами і методами наукового пошуку, сприяє формуванню їх наукового світогляду, підвищенню професійної підготовки й особистої конкурентоздатності на сучасному ринку праці.

Науковий керівник:

Захарова Світлана Геннадіївна,

кандидат наук з державного управління, доцент, магістр з гостинності, член Асоціації Індустрії Гостинності України

Члени гуртка: здобувачі 1-4 курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Заходи гуртка за 2019-2020, 2020-2021 н.р.

1) 3 вересня 2019 відбулася перша зустріч студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» із власником ресторану «Поплавок» Микитою Проданцом.

2) Участь у міжнародних виставках у місті Київ: 26-му Міжнародному туристичному салоні «Україна» - UITM’2019, який проходив 2-4 жовтня 2019 року, та WorldFood Ukraine’2019 – найбільшій в Україні виставці продуктів харчування та напоїв, що відбувалася 23-25 жовтня 2019 року, обидві проходили у Міжнародному виставковому центрі м.Київ. 

3) Виїзне інтегроване заняття зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готельному комплексі «GOOD ZONE Hotel» 

4) «Форум рестораторів і готельєрів» у Khortitsa Palace Hotel, «Brand & Brand Форум» у туристичному інформаційному центрі м.Запоріжжя, «Музейний форум» у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. 21.11.19.

5) Конкурс з готельно-ресторанного бізнесу «ALL-INCLUSIVE» вперше проведено 28 листопада 2019 року для школярів 10-11 класів міста та регіону

6) Тренінг для студентів 1 та 2 курсів щодо вимог Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)  та їх запровадження та дотримання у кафе та ресторанах 11 грудня 2019 року.

7) Участь у форумі «Dnipro Chefs Forum.Management: Система НАССР». Захід пройшов 29 січня 2019 року у готелі «PARK HOTEL», м. Дніпро.

8) На початку 2020 року участь у Міжнародній виставці "Українське Арт-Мистецтво" у м.Кошице, Словаччина. Дипломом відзначено участь кафедри за представлення робіт здобувачів 2 курсу спеціальності "Готельно-ресторанна справа", які розробляли фірмовий стиль та створювали рекламну продукцію готельно-ресторанного підприємства.

9) Участь 12 березня 2020 року у Дніпрі у форумі з туризму та гостинності «Dnipro Expo-2020»

10) Участь у щорічній Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Сучасний стан та перспективи розвитку туристичної галузі» (березень 2020) .

11) Участь у вебінарі від Аліни Гах, спеціаліста з адаптації та навчання «Reikartz Hotel Group», 27 квітня 2020.

12) Екскурсія у готель Рейкарц Дніпро, який гостинно відкрив двері для здобувачів освітньо-професійної програми "Готельно-ресторанна справа", 21 вересня 2020 року.

13) 22 вересня 2020 року взяли участь у вебінарі, проведеному менеджером вищої ланки готельної мережі "Reikartz Hotel Group" "Принципи роботи сучасної готельної мережі на прикладі Reikartz Hotel Group".
Вебінар провела Директор з корпоративної культури Ольга Дяченко.

14) 3 листопада відбувся телеміст ПАРИЖ-ДНІПРО для туризму та готельно-ресторанного бізнесу з Микитою Тарасовим та Максимом Зоріним з Парижу для здобувачів програм "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм".

15) Зустріч студентів 1 курсу "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм" з Владиславом Позняковим, студентом 4 курсу спеціальності "Туризм", який працює портьє в Axelhof Boutique Hotel, м .Дніпро 

16) Зустріч з очільником Національної туристичної організації України Іваном Леонідовичем Ліптугою 12 листопада 2020.

17) 14 листопада до студентів 2 курсу спеціальностей Туризм та Готельно-ресторанна справа завітала Front Office Manager Axelhof Boutique Hotel Ксенія Скрипник. вона провела майстер-клас за темою "Управління персоналом в бутік-готелі".

18) Майстер-клас від офіс-менеджера бутик-готелю «Аксельхофф» Ксенії Скрипник «Сервіс 5 зірок» для здобувачів 3 курсу спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» 25 лютого 2021.

19) Воркшоп Максима Зоріна, шефа команди ресторатора Алена Дюкаса (Париж, Франція) для студентів програми «Готельно-ресторанна справа» 2 березня 2021.

20) Ексклюзивний вебінар з колористики «Емоційні секрети кольору та готельно-ресторанний сегмент» для студентів туристичного напрямку, готельно-ресторанного бізнесу від архітектора, дизайнера, художника і колориста Ольги Великородної 16 березня 2021.

21) І Міжнародна конференція здобувачів та молодих вчених «Розвиток туристичної галузі та індустрії гостинності: проблеми, перспективи, конкурентоздатність» 25 березня 2021

22) Зустріч здобувачів 1 та 2 курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» зі здобувачкою 4 курсу спеціальності «Туризм» Анастасія Шуміло, яка в зимовий сезон працювала адміністратором в готелі «MK Resort» в Буковелі. 8 квітня 2021.

 23) Друга зустріч з французьким лектором Жераром Бодюно, почесним директором Європейського Банку реконструкцій та Розвитку, який здійснив більше сотні стратегічних місій в 130 країнах світу, в тому числі й в Україні.19 квітня 2021 відбулася лекція на тему «Туристична та гастрономічна привабливість Китаю».

24) П’ятого травня 2021 року відбулась ще одна дуже цікава подія – до здобувачів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» завітав дуже поважний гість – Жак Бартелемі. Пан Жак Бартелемі є президентом міжнародної готельної гільдії «Чарівні та неповторні готелі», запрошеним лектором напрямку «Менеджмент туризму та готельної справи» Університету м.Тулузи (Франція) та власником СПА-готелю.

25) Підписано договір на участь у науковому дослідницькому проєкті з вивчення СПА-курортів Закарпаття та Словаччини - Міжнародний проєкт між Україною та Словацькою Республікою "СПА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ УКРАЇНИ ТА СЛОВАЧЧИНІ".


НОВИНИ

8 вересня 2021

Перше об`єднане засідання наукових студентських гуртків «All inclusive», «Travel Guide Ukraine», «Магістр з туризму»

29 вересня 2021

Вивчаємо професійні дисципліни на практиці: навчальна екскурсія в готель «REIKARTZ ДНІПРО»

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52