Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Перше засідання Комітету з якості академічних стандартів у новому 2020-2021 навчальному році

21 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету з якості академічних стандартів. Це засідання є першим у новому навчальному році. Фокус уваги членів Комітету спрямований на вивчення відповідності освітніх програм Університету імені Альфреда Нобеля критеріям оцінювання якості освітньої програми та стандартам вищої освіти.

Під час засідання розглянуті освітні програми кафедри інформаційних технологій. На кафедрі інформаційних технологій здійснюється підготовка здобувачів за освітньою програмою зі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» за бакалаврським рівнем вищої освіти, для визначення ступеня відповідності освітньої програми критеріям оцінювання якості було проведено самооцінку за дев’ятьма критеріями згідно з Положенням про акредитацію освітніх програм та Методичними рекомендаціями для експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо застосування Критеріїв оцінювання якості освітньої програми.

Завідувачем кафедри Барташевською Ю.М. було зазначено, що обговорення освітньої програми відбувається на засіданнях групи зі змісту та якості освіти, яка функціонує при кафедрі. Програмні результати навчання, набуті навички та компетенції змінюються відповідно до вимог ринку праці, тенденціям сфери ІТ, з цією метою до освітнього процесу залучаються фахівці-практики, які до програмних компетенцій, передбачених освітньою програмою, додають фахові компетенції.

Представники компаній-роботодавців, практикуючі спеціалісти активно залучаються до освітнього процесу за освітньою програмою «Комп’ютерні науки» шляхом: участі в роботі групи зі змісту та якості освіти, проведенні занять за освітніми компонентами, проведенні воркшопів, майстер-класів, професійних зустрічей зі здобувачами.

Члени Комітету з якості академічних стандартів розглянули відповідність освітніх програм кафедри міжнародних економічних відносин та адміністрування Кременчуцького інституту ВНЗ «Університет імені Альфреда Нобеля» критеріям оцінювання якості освітньої програми та стандартам вищої освіти, члени комітету з якості академічних стандартів заслухали Татарінова В.В., директора Кременчуцького інституту та Заволоку Ю.М., заступника директора із забезпечення якості вищої освіти Кременчуцького інституту. Під час активного обговорення були відзначені позитивні напрацювання колективу інституту та запропоновані певні кроки з метою забезпечення підвищення якості реалізації освітніх програм.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52