Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Участь кафедри міжнародної торгівлі і підприємництва у засіданні Комітету з якості академічних стандартів

28 грудня 2020 року в онлайн форматі відбулося чергове засідання Комітету з якості академічних стандартів. До участі у засіданні були запрошені науково-педагогічні працівники кафедри міжнародної торгівлі і підприємництва.

Питання, яке обговорювалось під час зустрічі – про відповідність освітніх програм кафедри міжнародної торгівлі і підприємництва критеріям оцінювання якості відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Кафедрою здійснюється підготовка здобувачів за освітніми програмами зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за рівнями вищої освіти: бакалаврському, магістерському та освітньо-науковому.

Освітні програми, які реалізуються кафедрою розроблено відповідно до Стандартів вищої освіти України. Цілі освітніх програм сформульовані з урахуванням пропозицій та потреб стейкхолдерів, і відповідають місії та Стратегії Університету імені Альфреда Нобеля. Обговорення програм відбувається на засіданнях груп зі змісту та якості освіти кафедри, до якої входять роботодавці та випускники, здобувачі та аспіранти.

Базуючись на тенденціях розвитку вітчизняного та світового ринку праці з метою забезпечення можливості здобувачів вищої освіти бути конкурентоспроможними у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, в профілях освітніх програм враховано досвід вітчизняних й закордонних ЗВО.

На кафедрі діє клуб «Підприємницька майстерня», де розглядаються актуальні проблеми розвитку підприємництва і торгівлі; у якості спікерів до його роботи залучаються фахівці-практики, випускники кафедри. Практикуються виїзні заняття клубу у форматі екскурсій на підприємства. На кафедрі функціонує освітній центр B2B «Бізнес для бізнесу», одним з напрямів діяльності якого є удосконалення навчання у вищій школі за підтримки випускників-практиків.

Реалізація освітніх програм забезпечується поєднанням навчання і дослідження. Здобувачі освітніх програм беруть участь у щорічній Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції молодих вчених та студентів «Формування механізмів управління якістю та підвищення конкурентоспроможності підприємств» та інших конференціях поза межами Університету, у конкурсах студентських наукових робіт, олімпіадах, у виконанні кафедральної науково-дослідної теми.

Роботодавці, професіонали-практики активно долучаються до участі в освітньому процесі за всіма освітніми програмами «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», зокрема, шляхом участі в роботі груп зі змісту та якості освіти на кафедрі, у засіданнях клубу «Підприємницька майстерня», керівництва практикою від підприємств, формування тематики магістерських кваліфікаційних робіт, головування в екзаменаційних комісіях із захисту магістерських кваліфікаційних робіт, атестаційних екзаменів; проведення майстер-класів, тренінгів, інформаційних семінарів.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52