Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

На порядку денному Комітету з якості академічних стандартів питання щодо забезпечення освітніх програм людськими ресурсами

24 листопада 2021 року в онлайн форматі відбулося чергове засідання Комітету з якості академічних стандартів, на якому було розглянуто питання про відповідність Ліцензійним умовам та Критерію 6 – людські ресурси, критеріїв оцінювання якості освітніх програм «Комп’ютерні науки» «Туризм», «Готельно-ресторанна справа».

Барташевська Ю.М., завідувач кафедри, гарант освітньої програми (далі ОП) «Комп’ютерні науки», розповіла про кадрове забезпечення ОП і відзначила, що до освітнього процесу також залучаються представники компаній-роботодавців, практикуючі спеціалісти шляхом: участі в роботі групи зі змісту та якості освіти кафедри, експертизи ОП, проведення занять, екскурсій до ІТ-компаній, воркшопів, майстер-класів, краш-курсів, професійних зустрічей, літніх шкіл та інтенсивів для викладачів тощо. У 2019 р. кафедра інформаційних технологій Університету імені Альфреда Нобеля перша серед ЗВО міста отримала відзнаку «Education Partner» від компанії SoftServe як підтвердження взаємодії та співпраці.

М’ясоїд Г.І., завідувач кафедри міжнародного туризму, готельно-ресторанного бізнесу та іншомовної підготовки, гарант освітньої програми «Туризм» розповіла про конкурсний добір викладачів на ОП, який проводиться відповідно до вимог законодавства України, «Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників» та укладання з ними трудових договорів (контрактів). До уваги беруться кваліфікаційні вимоги до кандидатів та їх відповідність освітньому компоненту, що викладається: наявність вищої освіти відповідної профілю кафедри галузі знань; наявність і рівень наукового ступеня; наявність і рівень вченого звання; загальна кількість наукових публікацій у фахових виданнях із відповідної галузі науки та у виданнях із індексом цитування, і опублікованих навчально-методичних праць за останні 5 років; документи на права інтелектуальної власності; підвищення кваліфікації протягом останніх 5 років.

Захарова С.Г., гарант освітньої програми «Готельно-ресторанна справа», зазначила, що академічна та/або професійна кваліфікація викладачів, залучених до реалізації освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» забезпечує досягнення визначених освітньою програмою цілей та програмних результатів навчання. Добір викладачів відбувається на конкурсній основі.

Університет імені Альфреда Нобеля зацікавлений у постійному розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників через: організацію комплексу заходів, спрямованих на підвищення педагогічної майстерності всередині Університету, з правом безкоштовної участі науково-педагогічних працівників; підтримку участі науково-педагогічних працівників у зовнішніх заходах (семінари, тренінги, форуми, проєкти, майстер-класи).

Члени Комітету з метою підвищення якості освітнього процесу та удосконалення освітніх програм виробили низку рекомендацій, які запропонували гарантам освітніх програм.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52