Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Алабі Крістоф Огюндаре про Erasmus+ в Університеті Економіки міста Катовіце, Польща (2016)"

Весняний семестр 2016 року став особливим для нас, адже нам випала чудова можливість взяти участь у міжнародній програмі мобільності «Erasmus+» і пройти навчання у польському виші у період весняного семестру, а саме в Університеті Економіки міста Катовіце, Польща.

Існує думка, що візитною карткою кожного міста є його вокзал, місто в якому ми перебуваємо не є виключенням.

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

erasmus5

Приємною для нас стала зустріч зі студентами з нашого нового університету, які були закріплені за нами, були нашими координаторами у Польщі. Вони дуже допомогли з дорогою до гуртожитку та весь перший тиждень щодня цікавилася нашими справами та пропонували свою допомогу.

Другий день нашого перебування в Польщі ознаменувався цікавою мінілекцією про місто в університеті, та подією, що має назву «Global Village». Цей захід відбувається кожного семестру після приїзду студентів за програмою «Erasmus» з різних куточків світу та ставить за мету знайомство з національними стравами та традиціями тих країн, представники яких приїхали на навчання певного семестру. Подія завжди викликає багато емоцій та збирає велику кількість охочих спробувати «заморські страви» і звісно ж знайти нових друзів. Стіл України був представлений досить широко: вареники, млинці, цукерки, домашнє запечене м’ясо та ін.

Наступного дня для студентів «Erasmus» відбулася так звана «City Game», яка мала на меті виконання певних завдань у різних куточках міста, і, тим самим, допомогла студентам з різних країн краще ознайомитися з ним і потоваришувати один з одним.

Всі ці події відбувалися в рамках орієнтаційного тижня, який завершився відвідинами одного з найпопулярніших музеїв Польщі, а саме – соляних печер у Величці. Знаходячись на глибині більше ніж 40 метрів, ми прослухали цікаві історичні факти від нашого англомовного гіда та отримали величезну кількість вражень.

Варто зазначити, що через наявність великої кількості студентів із різних країн у гуртожитку та університеті взагалі, всі комунікації та навчання відбуваються виключно англійською мовою. Перший тиждень лекцій дав зрозуміти, що навчатися не рідною мовою не просто, проте дуже цікаво та корисно.

Отже, минуло 2 тижні нашого перебування у Польщі й наші враження виключно позитивні. Ми спілкуємося зі студентами з різних країн та, тим самим, удосконалюємо наші знання з англійської та польської мов, відвідали цікаві місця та ознайомилися з містом і університетом. Але найцікавіше, без сумніву, на нас чекає попереду.

Хочемо щиро подякувати університету імені Альфреда Нобеля за надану можливість навчатися за міжнародною програмою, та особливу подяку висловити нашим координаторам за всіляку допомогу, якої ми потребували.

Студенти груп ЕК-13 та ЕК-13м

Анастасія Сапрон

Алабі Крістоф Огюндаре

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52