Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Анжеліка Гладка, студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини» про Erasmus+ у Польщі

Червень 2017

Анжеліка Гладка, МЕК

Erasmus 2016/2017

Привіт, майбутні Erasmusівці!

Пишу вам з Польщі. Хочу вас трохи проінформувати заздалегідь, щоб вам потім було простіше освоїтися.

Почну розповідь з приїзду.

Їхала автобусом, проблем зі зв'язком не було, в салоні був wi-fi та розетки. Перетнула кордон за 3 години 40 хвилин.

Оскільки за мною був закріплений ментор (з яким я спілкувалася до прибуття), то він зустрів мене на вокзалі й доставив в гуртожиток, з цим проблем не було.

При поселенні головне не соромитися і просити при бажанні замінити кімнату або, якщо чогось не вистачає в ній, звернутися до менеджера на 1-му поверсі гуртожитку - він завжди допоможе.

Бажано визначитися з кімнатою якомога раніше, тому що кімнати заповнюються в перші дні, і з часом буде менше можливостей і варіантів для переселення!

Гуртожиток складається з 2 корпусів, в одному живуть студенти, які приїхали на тимчасове навчання, а в другому в основному ті, хто на постійному навчанні. Гуртожиток 3-х поверховий. У гуртожитку є 3-х, 2-х і одномісні кімнати.

Орієнтаційний тиждень

На самому початку у нас був Орієнтаційний тиждень, на якому ми розважалися, знайомилися один з одним і з містом.

Я брала участь скрізь і вам раджу, вважаю це дуже важливим, не пошкодуєте;)

pol4

15.02 - ввечері ходили в Carpe Diem - це щось на зразок бару в якому є ігрова зона і танцмайданчик та різні зали зі столиками. Досить гарне місце і приємна атмосфера.

16.02 - нові заходи на цілий день

pol5

На початку дня було знайомство з головним керівництвом, яке буде надавати нам керівні інструкції.

Нам розповіли основні моменти та до кого з яких питань звертатися.

Так само показали невелику презентацію про університет.

pol6

Потім нас повели на безкоштовний ланч, щоб продемонструвати місцеву їдальню. Їдальня досить непогана. Ось що за цінами на цю мить: перше-3zl, друге-9zl, сік-1zl.

pol5

Після ланчу у нас був квест по універу. Для мене було дуже корисно і пізнавально взяти участь в ньому, бо граючи ми вивчили розташування всіх корпусів і де що знаходиться і отримали купу позитивних емоцій.

pol8

pol9

pol10

pol11

17.02-перший польський урок, мені дуже сподобалося і я вирішила його взяти як один з предметів собі. В цей же день був Global Village. Ця подія з подій! Дуже круто!

Всі студенти повинні були привезти щось зі своїх країн, представити їх й так само пригостити інших. Було багато різної цікавої їжі. Ми дуже здружилися на цьому заході, було дуже цікаво)

pol12

pol13

18.02- був квест по місту, після якого ми стали трохи краще орієнтуватися по місту. Катовіце місто не великий, так що розібратися в ньому не складає особливих труднощів.

pol14

19.02- останній день. Поїздка в Pszczyna Castle. Захоплюючий замок всередині й зовні, раджу відвідати.

Тут можете дивитися фотки які виставляє команда ESN, з різних наших заходів.

https://www.facebook.com/esnuekatowice/

pol17

Хочу попередити що погода в Катовіце в основному дощова, так що збирайтеся відповідно.

pol15

pol16

Університет

Навчання проходить стабільно, вчителі ставляться з розумінням. Але розслаблятися не можна, первісна легкість в навчанні оманлива. Головне не запускати, бо сесія для деяких предметів починається вже у квітні. Є цікава особливість, якщо запізнився на урок, змушують співати пісню в кінці уроку, так що бажано не спізнюватися))

Розклад предметів потрібно перевіряти щотижня тому, що в будь-який момент можуть внести зміни.

Бали можна отримати в основному за модульні тести, презентації, доповіді або іспит, але так само заохочується активну участь під час уроку.

Бібліотека

Чарівне місце в якому приємно не тільки отримувати книги, а й повноцінно вчитися. Для навчання тут є все що потрібно: комп'ютери, інтернет, принтер, сканер, ну і звичайно весь потрібний матеріал.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52