Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Анастасія Хоменко, МГангл-19 про програму обміну у Польщі

Коли мене питають про найкращий досвід в моєму житті, я навіть секунди не думаю, і починаю довгу та веселу розповідь про свій обмін.

Коли тобі вісімнадцять років, найліпша інвестиція яку ті можеш зробити – це вкласти у свій досвід та самостійне життя. Залишаючи теплий будинок батьків, ти стрибаєш у невідомість. Але зробивши це, ти знайдеш світло й відкриєш очі.

Я навчалась в Університеті імені Леона Козмінського, це економічний університет міста Варшава в Польщі. Там я зустріла багато неймовірних людей з різних країн, та насолоджувалась високим рівнем професійності викладачів. Я помітила найголовнішу різницю Української та Европейскої освіти – це метод оцінювання. Здебільшого нас оцінювали за тести тільки з однією правильною відповіддю, тому це було трохи незвично.

Кожного місяця я подорожувала по Польщі. Я встигла відвідати сім міст, походити босими ногами по прибережжю Балтійського моря, й навіть полазити по горах! Я насолоджувалась не тільки якісною освітою та цікавим спілкуванням, а ще й миловидними краєвидами у супроводі неймовірної компанії.

Досвід обміну – це не просто зрозуміти різницю, це відчути її, робити висновки, подорожувати й з головою пірнути до світу, який був невідомий.

Якщо ти вагаєшся, або ти тільки думаєш чи брати участь у програмі "Семестр за кордоном" – можу запевнити, не думай, роби.

Воно того варте.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52