Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Проєкт Модуль Жан Моне 2022-2025

В серпні 2022 році Єврокомісією було схвалено заявку кафедри міжнародного маркетингу на участь в проєкті Еразмус+ «Модуль Жан Моне». Викладачі-учасники проєкту: проф., доктор економ. наук Ірина Тараненко, доц., канд. політ. наук Ганна Щолокова, доц., доктор екон. наук Анастасія Мостова. Підготовка заявки тривала протягом 2-х років, за ґрунтовної підтримки відділу міжнародних зв'язків (зараз Центр міжнародної діяльності та академічної мобільності) і проректора з міжнародної діяльності Тамари Іщенко. У 2020 році викладачі взяли участь в тренінгу з підготовки заявки для участі в проєкті Еразмус+ «Жан Моне», який проводив відділ міжнародних зв'язків (Центр міжнародної діяльності та академічної мобільності). У вересні Центром міжнародної діяльності та академічної мобільності завершено процедуру підписання грантової Угоди, з 01 жовтня 2022 року розпочалася безпосередня реалізація проєкту «Модуль Жан Моне».

Назва проєкту: «European Union Strategies for Growth, Competitiveness and Prosperity for study programmes in Alfred Nobel University» - «Стратегії Європейського Союзу, спрямовані на зростання, конкурентоспроможність і добробут - викладання на освітніх програмах Університету імені Альфреда Нобеля». Модуль має міждисциплінарний характер, і поєднує проблематику Європейських студій, міжнародних економічних відносин, маркетингу, менеджменту, цифрового суспільства. Тривалість проєкту – три роки.

Завдання проєкту:

1) сприяння вдосконаленню викладання та досліджень у галузі вивчення можливостей імплементації досвіду Європейського Союзу в галузі стратегічного планування і діджиталізації економіки і суспільства в практичну діяльність в Україні;

2) надання студентам та молодим професіоналам знань про Європейський Союз, для удосконалення навчальної та професійної підготовки, та покращення їхніх громадянських навичок;

3) сприяння інноваційному розвитку у викладанні та наукових дослідженнях (розвитку мультидисциплінарних досліджень, онлайн навчання, мережевої співпраці з іншими ЗВО та установами);

7) заохочення участі студентів і молодих вчених у дослідженні проблем, пов'язаних з ЄС у контексті євроінтеграції України.

До модуля Жан Моне «Стратегії Європейського Союзу, спрямовані на зростання, конкурентоспроможність і добробут» включено три блоки, які поєднані логічно і змістовно:

  1. ЄС як модель регіональної інтеграції (доц., канд. політ. наук Г.В. Щолокова).
  2. Стратегічні ініціативи ЄС (проф., доктор економ. наук І.В. Тараненко).
  3. Стратегія цифрового (діджитал) ринку ЄС (доц., доктор економ. наук А.Д. Мостова).

Цільова аудиторія: студенти 4 курсів бакалаврату, перш за все спеціальностей (освітніх програм) Маркетинг, Міжнародні економічні відносини, Менеджмент. Планується протягом трьох років залучити також студентів інших спеціальностей. Вибір широкої цільової аудиторії обумовлений актуальністю запропонованої проблеми в умовах активного розгортання процесів євроінтеграції України, та широким запитом на вивчення можливостей використання досвіду ЄС зі стратегічного планування та діджиталізації економіки у вітчизняній практиці.

Викладання почнеться з весняного семестру 2022-2023 навчального року для 4 курсів спеціальностей Маркетинг і Міжнародні економічні відносини. Завідувачами кафедр внесені відповідні зміни в робочі навчальні плани.

У відповідності до умов проєкту, до початку викладання курсу будуть підготовлені відповідні навчальні матеріали, доступ до яких отримають студенти.

В рамках проєкту буде проведено міжнародну науково-практичну конференцію молодих вчених “European Union Strategies for Growth, Competitiveness and Prosperity”, з виданням збірника тез. До участі в конференції будуть залучені викладачі, фахівці-практики, студенти і молоді вчені університету імені Альфреда Нобеля, ЗВО України та закордонних університетів.

Також передбачено розгортання співпраці з закордонними університетами-партнерами Університету імені Альфреда Нобеля, ЗВО України та закордонних країн – учасниками проєктів Еразмус+ «Жан Моне» в академічній і науковій сферах, залучення до онлайн вивчення курсу слухачів з інших ЗВО, а також запрошення гостьових лекторів - викладачів із закордонних країн (в тому числі країн ЄС), фахівців-практиків у галузі економіки Європейського Союзу.

Після успішного закінчення студенти будуть отримувати сертифікати учасника проєкту Еразмус+ «Модуль Жан Моне» про вивчення і складання відповідного навчального курсу (модулю) з указанням кількості кредитів.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52