Логотіп університета імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

0-800-75-51-57

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Практичне навчання від Тараса Меліха, шефа круїзних лайнерів, члена «The British Culinary Federation» – в аудиторії!

Workshop "Сучасні методи підвищення привабливості ресторанних закладів (на прикладі організації відкритої кухні)" для здобувачів кафедри міжнародного туризму, готельно-ресторанного бізнесу та мовної підготовки.

На завершення осіннього семестру, 17 грудня 2019 р. доцент кафедри Тарас Меліх провів навчальне практичне заняття зі здобувачами спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм»: «Workshop «Сучасні методи підвищення привабливості ресторанних закладів (на прикладі організації відкритої кухні)».

Метою воркшопу було ознайомлення здобувачів з сучасними трендами організації ресторанного бізнесу.

Під час навчально-практичної роботи відбулася лекція-презентація доцентом кафедри міжнародного туризму, готельно-ресторанного бізнесу та мовної підготовки Тарасом Меліхом особливостей роботи на відкритій кухні в сучасних ресторанах, представлено цікаві зразки анімації на кухні.

Було продемонстровано технологію та прийоми використання специфічних інструментів, наприклад smoking gun, причому приготуванням страви під керівництвом практика-лектора займалися саме здобувачі – студенти першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Ігор Алексєєв та Сергій Столбов. На завершення воркшопу відбулася дегустація приготованої страви з лосося.

Запах копченого лосося під час роботи за допомогою smoking gun відчули навіть у коридорі, смак – тільки учасники воркшопу.

Заняття пройшло в цікавій інтерактивній формі: Тарас Меліх надавав інструктаж і пояснення протягом всього процесу приготування страви, а на кінець – провів остаточну санітарну обробку поверхонь, наголошуючи на важливості використання певних дезінфекційних засобів та дотримання норм.

В результаті проведеного заняття здобувачі та викладачі дійшли висновку:

  • практичне навчання такого кшталту потрібне не тільки шефам чи кухарям, а й менеджерам ресторанного бізнесу, які повинні розуміти технологічні процеси ресторанної справи;
  • ми готові навчатися будь-коли, прикладом чого є наші студенти, які вкотре проявили себе, виявивши ініціативу до «learning by doing»;
  • кафедра має чудовий кадровий потенціал для практичних занять у навчальній лабораторії «Ресторан», яку планує відкривати найближчим часом;
  • записано прекрасний рецепт приготування страви на святковий стіл;
  • маємо новорічний настрій;
  • впевнені у популярності спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та перевагах саме нашої освітньої програми: ми вивчаємо дві іноземні мови!!! (А наш шеф п’яту частину роботи здійснював за допомогою англомовної термінології, що є найкращим аргументом).

Приєднуйтесь до нас!

Запрошуємо на наші наступні події, анонсовані на сайті на сторінці Facebook!

Вас може зацікавити така:






Розповісти

school and education

Гаряча лінія

0-800-75-51-57