Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Nobel Case Club

П'ята зустріч Nobel Case Club

11 листопада 2021 р. відбулась п'ята зустріч Nobel Case Club. Кузьменко Оксана, к.е.н., доцент кафедри міжнародної торгівлі і підприємництва провела воркшоп на тему: "Як швидко робити красиві, зрозумілі презентації?". А також ознайомились з основами дизайну презентацій (структура, кольори, шрифти) та ключові принципи роботи з PowerPoint.

У ході зустрічі здобувачі дізналися, які помилки роблять при створенні слайдів, як повинні виглядати слайди, принципи побудови слайдів, які шаблони слайдів та візуальних елементів краще застосовувати, правила роботи з презентацією в PowerPoint. Зустріч пройшли у жвавій атмосфері.

Навчання триває! Чекаємо на вас!


Четверта зустріч Nobel Case Club

Четверта зустріч Nobel Case Club відбулась 10 листопада 2021 р. Тема зустрічі «Як розказати переконливу історію, коли рішення кейсу вже готове. Логіка роботи над презентацією, основи сторітелінгу». Воркшоп провели Євтушенко О.А. та Пестовська З.С.

Після нетривалої лекції всі могли спробувати себе в створені action title. Практична сесія проходила на miro.com.

Що отримали учасники засідання кейс-клубу:

  1. Зрозуміли, що візуальний вигляд презентації важливий, але це не ключовий фактор її якості
  2. Засвоїли ключові принципи розробки консалтингової презентації
  3. Дізналися правила змістовного наповнення слайдів
  4. Засвоїли основи сторітелінгу
  5. Попрактикуватися у формулюванні зрозумілих меседжів.

Навчання триває! Наступна зустріч 11 листопада 2021 р. Чекаємо на вас!


Третя зустріч Nobel Case Club

28 жовтня 2021 р. відбулась третя зустріч Nobel Case Club. Доцент Жанна Піскова провела воркшоп на тему: Що і як аналізувати під час розв’язку кейсів? Логіка та підходи до аналізу, особливості пошуку інформації, виявлення інсайтів та формування висновків?

В ході зустрічі студенти дізналися, як ефективно проводити аналіз, засвоїли основні підходи до нього, навчилися правильно збирати й опрацьовувати інформацію, формувати інсайти, висновки та рекомендації. Також на практичній сесії розглянули декілька бізнес кейсів і спробували разом знайти рішення. В результаті воркшопу студенти отримали навички у застосуванні РEST – аналізу, SWOT – аналізу, 5 сил Портера, Матриці BCG, Матриці McKinsey, 4Р, образного мислення тощо. Навчилися робити висновки та рекомендації на основі інсайтів.

Навчання триває! Наступна зустріч 4 листопада 2021 р. Чекаємо на вас!


Цикл воркшопів у Nobel Case Club триває

18 жовтня 2021 р. відбулася друга зустріч Nobel Case Club. Доцент Ольга Незгода провела воркшоп на тему: З чого почати розв’язувати кейс? Який алгоритм вирішення бізнес кейсів?

В ході зустрічі студенти мали змогу зрозуміти, як потрібно розв’язувати кейси: з чого починати, за яким принципом аналізувати бізнес кейси. В результаті воркшопу команди отримали навички: користування пірамідою Мінто, засвоїли ключові принципи структурування інформації, навчилися пріоритизувати інформацію за важливістю.

Також було анонсовано можливість участі у кейс - чемпіонаті від EBA Dnipro - Dnipro Office of European Business Association в рамках спільного проєкту.

Увага! Долучитися до навчання можна до 28 жовтня 2021 р.!

РЕЄСТРАЦІЯ

Учасникам Nobel Case Club, які успішно завершать навчання, буде запропоновано сформувати команди для участі в кейс чемпіонаті із залученням бізнесу у складі команд.


Розпочав роботу у новому навчальному році Nobel Case Club

7 жовтня в стінах Університету імені Альфреда Нобеля розпочав роботу у новому навчальному році Nobel Case Club. Це спільнота здобувачів Університету імені Альфреда Нобеля, які захоплюються вирішенням кейсів, справжніх реальних бізнес ситуацій. Координують роботу клубу Ірина Шкура, проректор із забезпечення якості вищої освіти, та Поліна Грицкевич, викладач Університету імені Альфреда Нобеля.

На першій зустріч нового сезону нові учасники познайомилися з випускниками, які минулого року успішно брали участь у вирішенні кейсів та змаганнях та розвивали нові навички.

Нові учасники з захопленням слухали презентацію Nobel Case Club, дізналися, що таке кейси, навіщо їх вирішувати та перейняли досвід випускників.

Тому цього року чекаємо нових перемог від учасників Nobel Case Club.


Студенти Університету Імені Альфреда Нобеля зайняли перше місце у кейс-чемпіонаті

Нещодавно заснований кейс-клуб в Університеті імені Альфреда Нобеля взяв участь у кейс-чемпіонаті від українського стартапу grow-some, який спеціалізується на вирощуванні мікрогріну. Чемпіонат пройшов у рамках проєкту економічної підтримки східної України «СХІД Економічних можливостей» від агентства США з міжнародного розвитку «USAID».

Мета змагання полягала в створенні унікальної ідеї для подальшого розвитку бізнесу, яка відповідала б місії стартапу.

Команда "Бізнес соняшники" посіла перше місце у змаганні, запропонувавши диференціювати продуктову лінію, а також використати інноваційний підхід для поліпшення механізму послуг, що бізнес пропонує споживачу. Учасники досліджували поточні тренди та ринок мікрогріну в Україні, потреби споживачів, цільову аудиторію та найвигідніші канали збуту продукції, аби знайти найбільш ефективне рішення. До складу команди входили студентки 4 курсу «Міжнародних економічних відносин» Олександра Клочко (МЕВ-17а), Ксенія Шепотько (МЕВ-17а), Анна Шилова (МЕВ-17а) та студентка напрямку «Філології» Ілона Кравцова (ФЛ17-2).

"Кейс-чемпіонат – це неоціненний досвід від початку до кінця, який безперечно вартий того, аби спробувати свої сили. І справа далеко не в перемозі. Ти намагаєшся досконало вивчити сферу, в якій оперує компанія, зрозуміти потреби бізнесу і разом з тим прокачуєш soft- та hard-skills, які неодмінно знадобляться на кар'єрному шляху. Окрім цього, дуже цікаво дізнаватися про рішення кейсу запропонованого іншими учасниками, бо це різні точки зору на одне питання. Я дуже радію з того, що в Університеті з'явився кейс-клуб, який заохочує студентів брати участь у схожих заходах, маючи на меті навчити застосовувати теоретичні знання на практиці. Я сподіваюся, що студенти долучатимуться до цієї ініціативи", - коментує Олександра Клочко, одна з учасниць кейс чемпіонату від команди «Бізнес Соняшники».

Зазначимо, що усього в фіналі брали участь 8 команд зі східних регіонів України, 4 з яких були створені студентами нашого університету: представниками спеціальностей підприємництво, торгівля та біржова діяльність, маркетинг, філологія, міжнародні економічні відносини. Команди “Groot”, “Lazy Peaches”, “Geniuses” та "Бізнес соняшники" гідно представили свої креативні ідеї у рамках кейс-чемпіонату та отримали перший досвід такої участі.

Отже, відкриття «Nobel Case-Club» в Університеті Імені Альфреда Нобеля пройшло успішно! Далі буде…


Читають також: Друга зустріч Nobel Case Club


Друга зустріч Nobel Case Club

Вперше в Дніпрі відбулося створення кейс-клубу. Надзвичайно приємно, що це відбулося саме на базі університету імені Альфреда Нобеля.

Зустріч 24 травня була присвячена практиці застосування інструментів, які є максимально корисними при аналізі кейсів, застосовуються в консалтингу, а саме модель Ісікави, “5 Why”, дерево проблем та рішень тощо.

Дякуємо к.е.н., доц. кафедри глобальної економіки Ользі Костянтинівні Котко за проведення цікавого та корисного заняття, викладачу кафедри англомовної прикладної лінгвістики та методики навчання іноземних мов Грицкевич Поліні Сергіївні за допомогу в організації зустрічі.

У рамках Nobel Case Club в перспективі планується активна робота з бізнесом не лише області, а й національного рівня, участь в кейс-чемпіонатах, розвиток аналітичних навичок, навичок розв'язання проблем та ефективної презентації.

Якщо у вас виникли питання, або ви плануєте залучитися до роботи кейс клубу, будемо раді бачити в нашій ком’юніті. 

Контактна особа: Грицкевич Поліна Сергіївна Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Кейс-клуб Університету імені Альфреда Нобеля – в дії!

Враховуючи бізнес-орієнтовану концепцію освіти Університету імені Альфреда Нобеля, залучення роботодавців до освітнього процесу, активне використання кейсів за різними дисциплінами, в Університеті за ініціативи проректора із забезпечення якості вищої освіти Ірини Шкури вирішили об’єднати найактивніших студентів та викладачів у Кейс-клуб УАН (Nobel Case club).

Зустріч кейс-клубу, яка відбулася 20 травня, була присвячена підготовці до кейс-чемпіонату з розв’язання завдання від компанії Grow Some. За правилами, учасники кейс-чемпіонату мають проаналізувати діяльність компанії та її конкурентів, тенденції на ринку, обрати найбільш перспективні шляхи розвитку компанії, підготувати презентацію та представити її керівництву компанії.

Наш воркшоп можна вважати тренуванням або навіть репетицією – ми отримали зовсім небагато вихідної інформації про ситуацію з падінням прибутків у китайського експортера зерна. Але за результатами брейнстормінгу викладачі були вражені, наскільки креативними є наші студенти, як швидко вони стали командою і як добре, що всі вони з різних спеціальностей, оскільки їхні знання і досвід за різними напрямками – маркетинг, підприємництво, торгівля, біржова діяльність, міжнародні економічні відносини – чудово доповнювали одне одного і дали синергетичний ефект.

Запуск кейс-клубу в університеті відбувається в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». На базі кейс-клубу студенти матимуть можливість спілкуватися з представниками великих компаній, заявити про себе, аналізувати проблеми реального бізнесу, а також навчаться структуровано подавати інформацію, розробляти якісні, зрозумілі презентації, вдосконалять навички публічних виступів.

Розв’язок кейсів та участь у кейс-чемпіонатах дозволить відчути себе працівником великої компанії, який розв'язує актуальні проблеми бізнесу.

Готуємось до кейс-чемпіонату, наступна зустріч вже 24 травня!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52