Логотіп університета імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

0-800-75-51-57

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Чому студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» відвідують міжнародні галузеві виставки?

Про «know-how» кафедри міжнародного туризму, готельно-ресторанного бізнесу та мовної підготовки Університету імені Альфреда Нобеля.

Жовтень – плідний місяць, тому що протягом місяця здобувачі програм «ТУРИЗМ» та «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» Університету імені Альфреда Нобеля взяли участь у двох міжнародних виставках у місті Київ: 26-му Міжнародному туристичному салоні «Україна» - UITM’2019, який проходив 2-4 жовтня 2019 року, та WorldFood Ukraine’2019 – найбільшій в Україні виставці продуктів харчування та напоїв, що відбувалася 23-25 жовтня 2019 року, обидві проходили у Міжнародному виставковому центрі м.Київ. 

Отже, перша велика професійна виставка в галузі туризму цього місяця - 26-му Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2019, у роботі якого взяли студенти спеціальності «ТУРИЗМ» під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Світлани Павлівни КОЖУШКО.

В період з 2 по 4 жовтня 2019 року на цьому заході були представлені 148 компаній туристичного бізнесу із 25 країн-учасниць, а гості приїхали з таких країн, як Азербайджан, Албанія, Білорусь, Болгарія, Вірменія, Грузія, Єгипет, Естонія, Ізраїль, Індонезія, Іспанія, Італія, Катар, Кіпр, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, ОАЕ, Польща, Туреччина, Словаччина, Україна, Фінляндія, Швеція.

Серед учасників були іноземні туроператори, іноземні представництва, туристичні медіа, іноземні готелі, українські туроператори, туристичні онлайн-сервіси та українські готелі.

Тому такий спеціалізований захід є вкрай цінним майданчиком для підтвердження й перевірки теоретичних знань, отриманих у навчальній аудиторії, а також широким полем для дослідницької роботи.

Крім ознайомлення з виставковою діяльністю, ведення спостережень за нею на місці, аналізу стендів, матеріалів, взаємодії стендистів з потенційними партнерами та клієнтами, студенти мали змогу взяти участь у декількох круглих столах та дискусійних панелях.

Друга спеціалізована виставка становила професійний інтерес майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи.

23 жовтня студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Університету імені Альфреда Нобеля, м.Дніпро під керівництвом кандидата наук з державного управління, доцента Світлани Геннадіївни Захарової взяли участь у роботі першого дня 22-ї Міжнародної виставки "World Food Ukraine 2019" у м. Київ.

Студенти дізналися багато цікавого щодо майбутньої професії – від процесів виробництва до процесів просування продовольчих товарів на ринок, складання договорів, автоматизації виробництва, співпраці між виробниками та постачальниками продукції в торговельну мережу, ресторани та заклади харчування.

Учасниками виставки були виробники продовольчих товарів з багатьох країн світу – Італії, Франції, Туреччини, Ірану, Індії, Туркменістану та багатьох інших.

Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи мали нагоду взяти участь у майстер-класах з виготовлення кулінарної продукції на сучасному технологічному обладнанні та оцінити її органолептичні показники.

Багато цікавого було і на другий день виставки. Ми мали можливість скуштувати смаколики від кращих виробників України та світу. На виставці було презентовано багато м'ясних, рибних виробів, каву, чай, солодощі, полуфабрикати, напої та інше.

Студенти побачили та проаналізували інноваційне обладнання для упаковки продукції, новітні пароконвектомати для приготування страв. Після відвідування виставкового комплексу, студенти ознайомились з роботою закладу "Мушля" відомого українського ресторатора Дмитра Борисова.

Чому важливо залучати здобувачів програм «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» до вивчення виставкової діяльності під час професійної підготовки?

Виїзні заняття – це місточок від теорії до практики, до яких ми залучаємо вмотивованих студентів щорічно.

Розповісти

school and education

Гаряча лінія

0-800-75-51-57