Сучасний світ вимагає від молодих фахівців знання міжнародних економічних відносин та здатності працювати в міжкультурному середовищі. Абітурієнти, які вступають на спеціальність “Міжнародні економічні відносини”, мають можливість отримати унікальний досвід та перспективи в кар’єрному зростанні, відкривши для себе нові можливості на міжнародному ринку праці.

Ми зібрали 4 вагомі причини обрати саме цю спеціальність в Університеті імені Альфреда Нобеля:

1. Робота в міжнародних організаціях. Якщо ти людина зі спеціальністю Міжнародні економічні відносини, то ти можеш отримати таку роботу у ООН, ЄС, МВФ та інші. І знаєш що? Це може стати твоїм квитком до твого успішного міжнародного майбутнього! За даними дослідження, проведеного Всесвітньою організацією праці, у 2020 році понад 63 млн людей працювали у міжнародних організаціях. І це дійсно круто! Така робота може надати можливість отримати високу зарплату та подорожувати світом. Але, що ще важливо – це можливість допомагати людям по всьому світу і бути частинкою чогось більшого за себе.

2. Робота в міжнародних, іноземних компаніях — більшість великих компаній працюють на міжнародному ринку, тому люди зі спеціальністю Міжнародні економічні відносини можуть працювати там та здобувати міжнародний досвід. Згідно з дослідженням компанії Kelly Services, понад 70% українських роботодавців заявили, що зростання міжнародного бізнесу є однією з головних тенденцій на ринку праці в Україні. Тому українські компанії активно шукають працівників зі знанням міжнародних економічних відносин. Водночас за даними Всесвітньої організації праці, у 2020 році понад 244 мільйони людей працювали за кордоном. З них, 77% були працівниками приватного сектору. Це означає, що робота в міжнародних компаніях може стати важливим елементом в кар’єрному зростанні студентів. Також, міжнародні компанії надають можливості для подальшого професійного розвитку. Згідно з дослідженням компанії PwC, 79% роботодавців у світі вкладають у підвищення кваліфікації своїх працівників, надаючи доступ до міжнародних тренінгів та програм професійного розвитку. До кращих країн для роботи випускників ВУЗів України у 2021 році входили США, Великобританія, Німеччина та Чехія, де є багато вакансій у галузі міжнародних економічних відносин.

3. Міжнародні стажування та програми обміну. Участь у міжнародних програмах обміну є дійсно ефективним засобом здобуття міжнародного досвіду та відкриття нових перспектив у кар’єрному зростанні. Згідно з дослідженням, проведеним Комісією з міжнародного освітнього обміну (IIE), в Україні популярними програмами обміну є програми Erasmus+ та Fulbright. За даними IIE, у 2019-2020 навчальному році понад 8000 українських студентів та науковців брали участь у програмі Erasmus+, отримавши гранти на навчання та стажування в країнах ЄС. Ще 54 науковці отримали стипендії від Фулбрайтівської програми. Крім того, за даними Служби зайнятості України, міжнародні стажування відкривають для студентів можливість поглибити знання і навички в обраній галузі, ознайомитись зі способами роботи у міжнародному середовищі, а також збільшити свої шанси на працевлаштування.

Університет імені Альфреда Нобеля є учасником найбільшої міжнародної програми обміну Erasmus+. Всі студенти мають можливість отримати стипендію на навчання за кордоном за цією програмою. Детальніше про міжнародні можливості читай тут

4. Міжнародні магістерські програми. За даними QS World University Rankings, у 2021 році українські студенти мали можливість навчатися в одному з 300 найкращих університетів світу, які запропонували програми з міжнародних економічних відносин. У рейтингу університетів за такою спеціальністю лідерами є Гарвардський університет, Лондонська школа економіки та політичних наук, Йельський університет та багато інших. Магістерська програма в іноземному університеті може забезпечити студенту можливості для розвитку міжнародних зв’язків та отримання цінного досвіду роботи зі спеціалістами з різних країн. За даними дослідження, проведеного університетом Erasmus, 64% випускників міжнародних магістерських програм знайшли роботу за кордоном, а 39% повернулися додому з новими навичками та контактами.

Єдина в Україні та країнах Центрально-Східної Європи програма подвійних дипломів Університету імені Альфреда Нобеля (Україна) та Уельського університету (Велика Британія), яка дозволяє навчаючись в українському провідному університеті отримати британський диплом бакалавра та вступити до магістратури будь-якого ВУЗу Євросоюзу, Англії, Канади, Австралії та багатьох інших безкоштовно. Деталі – тут

Навчання за освітньою програмою “Міжнародні економічні відносини” відкриває безліч можливостей, не втрачайте їх та свій час, вступайте до Університету імені Альфреда Нобеля. Ви станете експертом у галузі міжнародної економіки, отримаєте можливість міжнародних стажувань та здобудете шанс на безкоштовні магістерські програми у провідних університетах світу.

Схожі записи