Вступ до університету – вибір спеціальності, закладу освіти, підготовка до НМТ можуть бути складним завданням для вас і викликати певні труднощі. Але є ChatGPT! Цей штучний інтелект, як його називають, полегшить вам весь цей процес і допоможе не тільки підготуватися до вступу, а й обрати спеціальність, спланувати свій час та збільшити шанси обрати саме те, що ви хотіли. Сам ШІ говорить про себе ⬇️

Ми запитали у ChatGPT, як він може допомогти і отримали 5 способів використання ChatGPT для підготовки до вступу в університет своєї мрії:

  1. Персональні рекомендації: ChatGPT надає персоналізовані рекомендації, які допоможуть вам зорієнтуватися в процесі вступу до університету. Він допоможе визначити найкращі спеціальності, освітні програми, перелік предметів та курсів для вивчення, які відповідають вашим інтересам і цілям.

Наприклад, напишіть такий запит в чат “Ти абітурієнт і бажаєш вступати до університету. Чим ти будеш керуватися при виборі спеціальності?”. Ми отримали таку відповідь:

Або опишіть ваші інтереси: “Як абітурієнт тебе цікавить створення у майбутньому бізнесу, тобі подобається знімати відео і розміщувати у соц.мережах, ти любиш читати та англійську мову. Який буде твій вибір?” ⬇️

  1. Підготовка до НМТ: ChatGPT може підібрати різноманітні матеріали для підготовки до НМТ – тести і задачі з математики, англійської мови, найпоширеніші помилки, приклади розв’язання, покрокові схеми тощо. Можеш використати такий запит “Ти абітурієнт і готуєшся до тесту з математики. Підбери завдання для тренування”
  2. Допомога з написанням мотивайційних листів та есе: ChatGPT може допомогти вам покращити навички написання мотиваційного листа або есе та надати зворотній зв’язок щодо них. Наприклад, на такий запит “Ти абітурієнт і готуєшся до вступу. Тобі треба написати мотиваційний лист для вступу в Університет. Що ти напишеш у мотиваційному листі?” ChatGPT видав 2 варіанти:
Варіант 1
Варіант 2
  1. Підготовка до співбесіди: ChatGPT може допомогти вам підготуватися до співбесіди в університеті, надавши поради та рекомендації. Можеш спробувати такий запит: “Ти абітурієнт і готуєшся до співбесіди з приймальною комісією Університету для вступу на спеціальність ____. Як би ти готувався до цієї співбесіди?
  2. Кар’єрне консультування: ChatGPT може допомогти вивчити різні кар’єрні можливості та надати інформацію про ринок праці, що допоможе прийняти обґрунтоване рішення щодо вашої майбутньої професії. Запит може бути такий: “Ти абітурієнт і обираєш на яку спеціальність вступати. Проаналізуй ринок праці Європи на предмет найзатребуваніших спеціалістів та найоплачуваних професій”. До речі, ми отримали таку відповідь на цей запит:

Отже, ChatGPT може стати корисним інструментом та вашим помічником при підготовці до вступної кампанії 2023. Він точно доможе збільшити шанси на вступ до університету своєї мрії завдяки індивідуальним рекомендаціям, допомозі з написанням мотиваційного листа, підготовці до співбесіди, кар’єрному консультуванню, підготовці до НМТ.

Схожі записи