1. Кібербезпека та захист персональних даних. У зв’язку зі зростаючими загрозами кібербезпеці та зловживанням персональними даними, попит на юристів, які спеціалізуються на захисті цих даних, значно збільшується. За даними Forbes, до 2024 року зростання ринку кібербезпеки досягне $282 мільярдів і цей ринок потребуватиме нових юристів.
  1. Фінтех та блокчейн. Особливо цінними вже зараз є юристи, які спеціалізуються на фінтехі та блокчейн-технологіях, штучному інтелекті. Згідно з дослідженням PwC, у 2022 року ринок блокчейну досяг $3 трильйонів, а значить це дуже велике, навіть безмежне поле для юридичної практики як у приватному, так і корпоративному секторі.
  1. Медичне та біотехнологічне право. За даними CB Insights, в 2020 році у світі біотехнологічні компанії залучили $51 мільярд венчурного капіталу і цей ринок продовжує зростати. Виникнення все нових технологій, зростання кількості стартапів у сфері healttech, biotech підштовхує до розвитку права саме в цих галузях і розробки все нових процедур урегулювання на даних ринках.
  1. Енергетичне та екологічне право. Кліматична повістка у світі посилюється, стимулювання переходу до відновлювальної енергетики, використання новітніх екологічних технологій збільшується доволі швидкими темпами. Спеціалізація юристів саме не енергетичному і екологічному праві не тільки перспективна, а ще й доволі прибуткова. Згідно зі звітом BloombergNEF, до 2050 року попит на відновлювану енергетику досягне 12,2 трильйонів доларів США і, відповідно, ці всі процеси треба буде регулювати, захищати та відстоювати, а значить юристи цієї сфери будуть у великому плюсі – і з роботою, і з зарплатою.
  1. Міжнародне право та глобальні справи. Юристи можуть працювати в різних галузях, включаючи міжнародну торгівлю, права людини, міжнародну кримінальну юстицію та інше, що дозволяє вибрати напрямок роботи, який відповідає вашим інтересам та навичкам. Згідно з дослідженням CareerExplorer, відсоток росту робочих місць для юристів в галузі міжнародного права в 2021 році становив 18,9%, що значно вище, ніж середній показник росту. Крім того, за даними SalaryExplorer, середня зарплата юристів у міжнародному праві в Україні становить більше 40 тис.грн/місяць, що є вище, ніж середня зарплата юристів загалом. Важливим є і можливість подорожувати та працювати в різних країнах, що збагачує досвід та знання про різні культури та правові системи.  

Бажаєте більше дізнатися про навчання за освітньою програмою “Право” – переходьте на сторінку програми.

Схожі записи