Привіт всім! Мене звати Єкімов Валерій. Я навчаюсь на першому курсі в Університеті ім. Альфреда Нобеля, на професію “Маркетинг: Реклама та бізнес комунікації”

Вже протягом року живу у Німеччині.  Варто відзначити, що є безліч плюсів і мінусів. Розпочнемо із позитивних особливостей.

По-перше, усі привітні, не зважаючи на те знайомі ви чи ні. Люди будуть вітатися з вами та допоможуть якщо треба, попри обставини. 

По-друге, населення Німеччини дуже прислухається до законів пов’язаних з тишею та спокоєм.

По-третє, дуже гарне ставлення до тварин. Тут взагалі немає безхатніх звірів та люди ставляться з повагою до них. До того ж тварини захищені законом.

По-четверте, наявність великої кількості веганської їжі, як у магазинах, так у ресторанах.

По-п’яте, відзначив би гарно побудовану логістику. До будь-якої частини міста можна дістатися з комфортом та швидко. Але з мінусів — транспорт, особливо, потяги можуть затримуватися, або взагалі не приїхати, що викликає багато незручностей.

Поступово переходимо до мінусів. Першим мінусом можу відзначити те, наскільки тут брудно. Відчуття таке, наче тут взагалі не прибирають та не слідкують за чистотою. 

Другим найголовнішим мінусом є сервіс. Він дуже жахливий, навіть відсутній через дуже велику толерантність. Тобто просто звільнити людину за погане обслуговування тут не можна, через це сервіс дуже поганий.
Ще додав би сюди, дуже дивну для кожного українця річ. Дуже багато листів, усе спілкування відбувається тільки через листи. Ці листи йдуть дуже довго, навіть по місту. Ви можете дізнатися про зустріч назначену вам, отримавши лист після цієї зустрічі. В Німеччині дуже застаріла техніка опрацювання інформації та надто повільна.

Ще один із мінусів це величезні податки та у багатьох випадках відсутність можливості платити картою, що наштовхує багатьох на думки про ведення тіньової економіки.

Четвертим відзначив би те, що хоч німці й прослуховуються до законів пов’язаних з тишею, але далеко не всі. Кожні вихідні молодь гучно проводить свій час. 

І останній — тут багато “дивних” людей. Інколи складається враження, що деякі з них мають певні психічні порушення.

Німеччина гарна країна! У всіх є зони росту та розвитку і тут вони є. Але як кажуть у відомому прислівʼї: “East or West – Home is best!”

Скорішої нам перемоги! Слава Україні!

Схожі записи