Університет
Абітурієнти
Навчання
Наука
Міжнародна діяльність
Якість
Кар'єра
Повернутись
Досягнення
05.08.2024
3 хв. на читання

Jean Monnet ERASMUS+. Проєкт кафедри міжнародного маркетингу DEMEu4U «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України»

Проєкт кафедри міжнародного маркетингу Університету імені Альфреда Нобеля за участю експертів з НТУ «Дніпровська політехніка» та Маріупольського державного університету DEMEu4U «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України». У липні 2024 року Єврокомісією було обрано переможців проєкту Еразмус+ «Модуль Жан Моне» та схвалено фінансування вже другої проєктної заявки кафедри міжнародного маркетингу УАН. […]
Jean Monnet ERASMUS+. Проєкт кафедри міжнародного маркетингу DEMEu4U «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України»
DEMEu4U

Проєкт кафедри міжнародного маркетингу Університету імені Альфреда Нобеля за участю експертів з НТУ «Дніпровська політехніка» та Маріупольського державного університету DEMEu4U «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України».

У липні 2024 року Єврокомісією було обрано переможців проєкту Еразмус+ «Модуль Жан Моне» та схвалено фінансування вже другої проєктної заявки кафедри міжнародного маркетингу УАН.

І вже з вересня 2024 року кафедра у співпраці із учасниками з НТУ «Дніпровська політехніка» та Маріупольського державного університету почне реалізовувати Міжнародний проєкт Еразмус+ Модуль Жан Моне «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України» / Digitization, digital education and migration processes: the EU experience for Ukraine № 101176312 – DEMEu4U – ERASMUS-JMO-2024-HEI-TCH-RSCH. 

Проєкт DEMEu4U є міждисциплінарним і спрямований на поширення стратегій і політики ЄС щодо цифровізації суспільства, подолання викликів міграції з точки зору національної безпеки, просування європейських практик і досвіду цифрової освіти та цифрових трансформацій у бізнесі, промисловості, державних послугах, освіті тощо на національному, європейському та глобальному рівнях через навчання та дискусії. Актуальність проєкту посилюється у зв’язку з отриманням Україною статусу кандидата на вступ до ЄС, що потребує формування у суспільстві знань про європейську політику, стратегії, орієнтири та цінності, а також використання передового досвіду ЄС для відновлення післявоєнної економіки України. Проєкт базується на принципах відкритості, доступності та інклюзивності.

Тривалість проєкту – три роки. 

Проєкт DEMEu4U передбачає:

1. Розробку та викладання навчального міждисциплінарного курсу «Цифровізація, цифрове навчання та міграційні процеси: досвід Європейського Союзу для України», який включає три взаємопов’язані модулі європейських студій, поширює європейські знання про переваги, можливості та ризики цифрової освіти, міграційні цифрові послуги, цифрові технології і навички, рамки цифрових компетенцій для здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівня спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Маркетинг» та інших спеціальностей і категорій зацікавлених осіб;

2. Проведення онлайн-хакатонів професійного розвитку, об’єднаних загальною темою «Цифрова освіта: можливості, переваги та ризики/Digital Education: Opportunities, Benefits and Risks».

3. Створення цифрової екосистеми знань (DEK), що дозволить сконцентрувати усі матеріали та результати досліджень, отримані виконавцями проєкту та його учасниками в рамках наукової та навчальної діяльності.

Цільова аудиторія: Проєкт пропонується студентам, які навчаються на бакалаврському та магістерському рівні освіти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Маркетинг» та інших, а також для академічної спільноти, представників влади і бізнесу, громадянського суспільства, ЗМІ та інших категорій зацікавлених осіб.

Після успішного опанування курсів та проведення заходів, запланованих у межах міжнародного проєкту DEMEu4U, усі учасники отримають відповідні сертифікати проєкту Еразмус+ «Модуль Жан Моне» з визначенням кількості кредитів та годин навчання та/або професійного і науково-педагогічного стажування.

Команда проєкту

DEMEu4U

Інна Стрельченко

керівник проєкту DEMEu4U/дослідник, професорка кафедри міжнародного маркетингу, д-р екон. наук, доцент (Університет Альфреда Нобеля)

Вікторія Смєсова

радник керівника проєкту DEMEu4U/старший експерт, професорка кафедри економічної теорії та міжнародних економічних відносин, д-р екон. наук, професор (НТУ «Дніпровська політехніка»)

DEMEu4U

Інна Аракелова

старший експерт/дослідник проєкту DEMEu4U, доцентка кафедри маркетингу і туризму, канд. екон. наук, доцент (Маріупольський державний університет)

Читайте також

Тижні менеджменту
Навчання
Тижні менеджменту відкрито

Сьогодні «Тижні менеджменту» відкрив цікавий, досвідчений спікер Юрій Фридман, ментор, Бізнес коуч, Модератор, Громадський діяч, керуючий партнер та СЕО Міжнародної школи бізнесу Університету імені Альфреда Нобеля, доктор бізнес-адміністрування, бізнес-коуч РСС ICF з темою: «Чому ми часто не досягаємо цілей?» Відчувалася легка, дружня атмосфера. Зустріч розпочалася з питання від спікера: Як ставити цілі? Відповіді здобувачів вразили […]

14.10.2024
1 хв. на читання
The Baltic University Programme (BUP)
Інші
Участь у The Baltic University Programme (BUP)

Директорка департаменту міжнародних відносин – Наталія Шпак взяла участь в інтенсивній зустрічі The Baltic University Programme (BUP) для офіцерів з міжнародних відносин (IROs), що відбулась 7-9 жовтня 2024 року в Остраві (Чехія).  Захід включав семінари, лекції та можливості для розширення та налагодження зв’язків з колегами з усього регіону Балтійського моря.  Понад 50 колег були залучені до заходу, який […]

14.10.2024
1 хв. на читання
«Нобелівські студії: міжнародні економічні відносини»
Навчання
«Нобелівські студії: міжнародні економічні відносини»

В рамках підготовки до Erasmus Days 2024 в Університеті імені Альфреда Нобеля (ANU) доцент кафедри глобальної економіки Ельвіна Лимонова в рамках практики «Нобелівські студії: міжнародні економічні відносини» провела зустріч здобувачів 1 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» із магістром другого курсу Анастасією Красіною. 🇪🇺🇺🇦 Анастасія поділилася зі студентами цінним досвідом та розповіла про можливості участі у […]

11.10.2024
1 хв. на читання