Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Єлизавета Пунько, студентка 2 курсу спеціальності «Менеджмент» про Erasmus+ (Національний університет м.Жешув (Польща) 02.2018-06.2018)

vech

Єлизавета Пунько, студентка 2 курсу спеціальності «Менеджмент»

Приймаючий університет: Національний університет м.Жешув (Польща)

Період міжнародної мобільності: 02.2018-06.2018

Програма: «Erasmus+»

Звіт з програми академічної мобільності «Erasmus+»

Дорогі студенти, хотіла би поділитися з вами своїм досвідом участі у програмі міжнародної мобільності «Erasmus+».

Вже більше ніж місяць перебуваю в місті Жешув за програмою Erasmus - спеціальність «Економіка». В перші дні було складно, в тому плані, що місто ми не знаємо, як куди дістатися теж. Три дні витратили на вивчення дороги. Університет дуже гарний, але виявилося, що це головний корпус і там навчаються тільки філологи та інші гуманітарні спеціальності. Економічний корпус знаходиться на відстані 7 км від головного корпусу університету, тобто 10 км від нашого гуртожитку. Засмутилися, коли дізналися про це, але потім зрозуміли, що це навіть краще, ніж університет в центрі міста. Наш корпус знаходиться в дуже спокійному затишному місці, в горах.

rep1

Навчання почалося через тиждень, як ми приїхали, у нас усього 4 робочих дні плюс додаткова польська мова.

Навчання, не описати словами як подобається, це – неймовірний досвід. На початку було складно зрозуміти, бо складно сприймати англійську на слух, коли до цього не було особливої практики. Але потім звикли, предмети є ті, які я вивчала вже у себе в університеті, але це не заважає, навіть навпаки, розвиває ще більше. Викладачі — люди з великим досвідом роботи, дуже шанобливо ставляться до всіх, доступно пояснюють. Особливо мені подобається тут Англійська мова, як предмет. У нас є завдання в групах, коли навколо жодної людини, яка говорить твоєю мовою, а тільки англійської, ось тоді й починається практика мови, ти починаєш думати, говорити, спілкуватися, підтримувати розмову — це все і робить тебе більш відкритим до вивчення нового! Нам задавали вже робити різні проєкти, це – основний підхід до вивчення матеріалу. Виступати на початку було трохи моторошно, але потім вже легше.

rep2 rep3

У групі з нами дуже хороші хлопці та дівчата, у всіх рівень англійської мови різний, хтось взагалі знає його на початковому рівні, хтось уже досвідчений спікер, але це не важливо, ми знаходимо теми про що говорити.

rep4

rep5

rep6

Курси польської, у нас раз на тиждень по 2 години. Вивчати польську англійською, нереально круто! Тут відразу ти отримуєш задоволення від вивчення польської та одночасно практики англійської. Польська мова досить зрозуміла для українців, тому вчити її нам легше, ніж усім іншим. Трохи практикуємо польську мову, але ще складно.

Так само з Лізою Зарубенко вирішили, спробувати себе в німецькій! Нам дозволили відвідувати групу з поляками. Одна проблема тільки в тому, що німецьку викладають польською. Але викладач настільки був зацікавлений, щоб нам все сподобалося, що ми будемо ходити як слухачі й далі! З нами викладач говорила англійською, і російською, і польською!

Загалом перший місяць, пролетів дуже непомітно. Зараз у нас почалися Великодні канікули, навіть шкода, тому що дуже подобається навчання тут. Збираємося поїхати в Австрію, помандрувати й провести канікули з користю.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52