Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Ксенія Шепотько, студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини» про Erasmus+ в Румунії (30.03-08.04.19)

Ксенія Шепотько, студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини», стала учасником молодіжного обміну програми Erasmus+ в Румунії.

У молодіжних обмінах, підтримуваних Erasmus+, групи молодих людей з різних країн спільно розробляють, готують і реалізують серію воркшопів. Зазвичай це поєднання семінарів, дебатів, рольових ігор, симуляцій та активних заходів на свіжому повітрі. Досвідчені молодіжні працівники та лідери всіма силами сприяють учасникам проєкту. Молодіжні обміни дозволяють учасникам працювати над соціально значущими темами, відкривати для себе нові прояви різних культур і зміцнювати такі цінності, як солідарність і демократія.

r3

r4

r1

r3

Erasmus+ це програма Європейського Союзу для підвищення кваліфікації та працевлаштування молодих лідерів за допомогою заходів, організованих в різних областях: освіті, культурі, науці, підприємницької діяльності.

Ксенія брала участь в проєкті «Art and entrepreneurship", який проходив у Румунії, у невеликому місті Коменешті (30.03-08.04.19).

Проєкт обміну був розроблений і реалізований у співпраці з представниками країн: Польща, Хорватія, Чехія, Болгарія, Румунія, Литва, Туреччина та Україна.

При реалізації проєкту були використані методи неформального навчання. На щоденній основі були залучені різні освітні методики, такі як: індивідуальна робота, робота в невеликих дискусійних групах, участь в симуляції, пленарна робота, спільне рішення групових завдань, вивчення теоретичного матеріалу.

Ксенія відгукується про результати проєкту з величезним піднесенням: «Суттєвим надбанням для мене на цьому проєкті стала сесія, присвячена складанню бізнес-канви. Знання та навички, набуті в результаті презентації та воркшопу, будуть корисні в майбутньому. Бізнес канва — це ефективний інструмент стратегічного управління для підприємців, який дозволяє реально оцінити свої сили та зрозуміти наскільки ідея варта втілення. Більш того, саме цей інструмент допомагає чітко сформулювати бачення власного проєкту, його місію і мету.

Цінними для мене так само були знання, набуті в ході командної роботи, оскільки саме такий тип роботи робить можливим втілення великих ідей в реальність.

Окремо цей проєкт запам'ятався культурними вечорами, в які представники кожної держави дійсно вкладали душу. Мені дуже приємно, що проєкти з обміну дають можливість не тільки отримати неоціненний досвід, але і знайти друзів!»

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52