Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Ксенія Шепотько, студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини» про Erasmus+ 'Semester abroad' в Університеті Кадіса (Іспанія)

Ксенія Шепотько — МЕВ-17А — Університет Кадіса

Перш за все я дуже рада, що мені випала можливість взяти участь у програмі Erasmus+ 'Semester abroad'. Це дійсно незабутній досвід подорожей, спілкування, культурного обміну, розширення уявних кордонів і навчання.

Життя і система освіти в Іспанії сповнена своїх особливостей. Якість викладання на дуже високому рівні. Я дуже ціную той факт, що в освітньому процесі гармонійно скомбіновані лекції та групові проєкти, в яких, як правило, бере участь 3-4 людини. Використання переважно групової діяльності, як основного методу навчання мотивує завжди залишатися в тонусі, більше спілкуватися і креативно розвиватися.

Попри те, що Кадіс це – маленьке місто, розташоване на самому півдні Іспанії, життя тут кипить: люди не звикли сидіти на одному місці, тому динаміка міста не згасає. Гучні міські заходи прекрасно гармонують з красою навколишнього середовища і тихими парками. Тут є можливість сконцентруватися як на навчанні, так і на спілкуванні зі студентами, які приїжджають з усього світу.
Нарешті, хотіла б відзначити, що, як людина з активною життєвою позицією, проводячи незабутній час в університеті Кадіса, маю можливість відчути в різних культурних заходах, що надаються університетом злічити кількість можливостей для різноманітності дозвілля.

Таким Кадіс представлявся мені протягом місяця перебування в його стінах. Ситуація в місті та університеті різко змінилася ввечері п'ятниці, коли в країні було введено надзвичайний стан. Важко повірити, що Кадіс, ще два тижні тому блискучий від вогнів карнавалу і відвідуваний тисячами туристів, різко спорожнів і занурився в стан стазису. Введені жорсткі обмеження на пересування, закриті всі навчальні заклади та місця масових скупчень людей. Однак, на цій ноті, хотілося б віддати данину місцевим жителям і їх менталітету. Напевно, саме ця відмінна риса мого обміну в Іспанії запам'ятається назавжди: люди в стані невизначеності звикли бути наляканими й похмурими, тут же – люди роблять все, щоб до осіб приклеїлася посмішка. Я була вражена тим фактом, що щодня, о 20:00 за місцевим часом в історичному центрі міста відкриваються всі вікна і люди починають плескати протягом 60 секунд, від усюди чується свист і вигуки. Всього на хвилину в день, але Кадіс відновлює своє життя і повертає втрачену енергію.

Підсумовуючи мої пригоди, хотілося б відзначити, що я шалено щаслива мати такий досвід у своєму житті. Попереду, у мене ще є час, щоб пізнавати цю країну і культуру глибше, але навіть отримані на цей момент враження підштовхують мене радити кожному студенту спробувати себе в цій програмі й отримати насправді незабутній досвід!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52