Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

За підсумками прослуханого курсу «Стратегія цифрового ринку в Європейському Союзі: становлення та розвиток» проєкту «Модуль Жан Моне» кафедри міжнародного маркетингу проведено опитування про цифрові навички серед студентів та широкої аудиторії

Координатор курсу «Стратегія цифрового ринку в Європейському Союзі: становлення та розвиток» доцент Анастасія Мостова організувала опитування слухачів курсу про цифрові навички, якими вони володіють, та якими б хотіли оволодіти для успішної кар’єри та комфортного життя. Опитування проводилося в рамках дослідження за підтримки Erasmus+ програми Жан Моне на тему «Цифрові навички в сучасному суспільстві: поточні тенденції та майбутні перспективи».

Мета дослідження – визначити, які цифрові навички потребують студенти та молоді люди у своєму житті та кар'єрі, та чи зацікавлені респонденти в участі в освітніх програмах та курсах, спрямованих на вдосконалення цифрових навичок. Дослідження охоплювало слухачів курсу «Стратегія цифрового ринку в Європейському Союзі: становлення та розвиток», та інших студентів, які навчаються в українських та закордонних університетах та/або працюють у компаніях на різних посадах.

Опитування пройшли 100 респондентів. За підсумками дослідження виявлено, що 98% респондентів використовують Інтернет кожного дня; 95% опитаних використовують Інтернет для спілкування, 93% - для навчання. Серед опитаних 47% хотіли б покращити навички у сфері створення цифрового контенту, 50% - розвинути комунікаційні навички, 44% - навички роботи з інформацією. Згідно з результатами опитування, 62% респондентів зацікавлені у навчальних курсах, тренінгах та вебінарах, присвячених вивченню цифрових навичок.

Проведене дослідження становить вагомий внесок у розвиток освітніх програм, присвячених цифровим ринкам, цифровізації економіки та суспільства, розвитку цифрових навичок громадян та підвищення цифрової грамотності населення.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52