Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Викладання навчальних курсів за проєктом «Модуль Жан Моне»: підведено підсумки

У весняному семестрі 2022-2023 навчального року було проведено перший цикл викладання навчальних курсів «ЄС як модель регіональної інтеграції» (викл. – доц. Ганна Щолокова), «Стратегічні ініціативи ЄС» (викл. – проф. Ірина Тараненко), «Стратегія цифрового ринку ЄС» (викл. – доц. Анастасія Мостова). Це було реалізовано кафедрою міжнародного маркетингу в рамках міжнародного проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне «Стратегії ЄС щодо конкурентоспроможності, зростання та добробуту для викладання на освітніх програмах в Університеті імені Альфреда Нобеля».

По завершенню викладання цих навчальних курсів було підведено підсумки. Зокрема було проведено опитування слухачів з метою з’ясування їх думки стосовно змістовного наповнення даних курсів, методів навчання тощо. Майже всі з опитаних слухачів (96,6%) вважають корисним для себе відвідування даних курсів. 93,1% опитаних вважають цікавими ті методи навчання, які застосовувалися викладачами.

Особливу увагу команда проєкту приділила побажанням слухачів щодо можливого покращення подальшого викладання курсів, адже вони будуть вивчатися здобувачами ще два наступні навчальні роки. Слухачі курсів у своїх відгуках відзначили актуальність та значущість змісту навчального контенту, підкреслили, що викладання відбувалося у цікавій та доступній формі. Водночас були висловлені побажання зокрема щодо приділення більшої уваги прикладам імплементації стратегій ЄС у таких країнах, як Польща, Румунія та Болгарія.

По завершенню кожного семестру викладання названих вище курсів учасники проєкту актуалізують навчальні матеріали, зважаючи на динамічний та багатоаспектний характер процесу розвитку європейської інтеграції. Побажання слухачів курсів – ще одне важливе джерело ідей для оновлення курсів.

Окрім опитування підведення підсумків відбулося й ще в одному форматі: слухачі, які продемонстрували найкращі показники за результатами опанування навчальних курсів, отримали сертифікати. Усього було видано 81 сертифікат.

Підсумки викладання навчальних курсів за проєктом «Модуль Жан Моне» вважаємо успішними та готуємося до нового циклу викладання.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52