Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Другий цикл викладання в рамках міжнародного проєкту «Модуль Жан Моне». Курс «Стратегія цифрового ринку в Європейському Союзі: становлення та розвиток»

Координатор курсу, д.е.н., доцент Анастасія Мостова представила слухачам оновлений курс «Стратегія цифрового ринку в Європейському Союзі: становлення та розвиток» в рамках міжнародного проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне. Студенти спеціальності «Маркетинг» ознайомилися з поняттями цифрової економіки, цифрової трансформації бізнесу та суспільства, Єдиного цифрового ринку ЄС та її складовими.

На лекціях було розглянуто Цифровий компас 2030: Європейський шлях для цифрової декади, до якого належать захищена та стійка цифрова інфраструктура, цифрова трансформація бізнесу і суспільства, цифрові навички громадян та професіоналів, цифровізація державних послуг та перехід на електронне урядування. Слухачі дізналися про основні завдання, прийняті законодавчі акти та стратегічні ініціативи у сфері інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС.

На практичних заняттях було вивчено ключові досягнення України на шляху до Єдиного цифрового ринку, а також сучасні проблеми та виклики. Студенти провели дослідження тенденцій та проблем українського ринку електронної комерції, розповіли про успішні кейси українських онлайн-магазинів, ІТ-компаній та підприємств інших секторів економіки, які вийшли на європейські ринки та успішно продають товари і послуги онлайн. Студенти також пройшли опитування на рівень цифрової грамотності за допомогою сервісу Цифрограм та поділилися своїми результатами. Обговорили перспективи підвищення цифрових навичок для успішної кар’єри та особистісного розвитку.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52