Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Регіональна зустріч рад молодих учених Дніпропетровської області

19 жовтня 2020 р.

Місце: Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (пр. Дмитра Яворницького, 19, м. Дніпро).

Учасники: представники Ради молодих учених при МОН України, Рад молодих учених вищих навчальних закладів та наукових установ Дніпропетровської області, а також молодих учених, зацікавлених у створенні Рад молодих учених в інституціях, які вони представляють.

Організатор: Департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно із Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка» та Радою молодих учених при МОН України.

Основна мета регіональної зустрічі: презентація діяльності Ради молодих учених при МОН України, презентація діяльності Рад молодих вчених м. Дніпро Дніпропетровської області, обговорення можливостей та викликів у діяльності Рад молодих учених та молодих вчених зокрема, створення платформи для розвитку зв’язків між молодими ученими, налагодження діалогу між Радами молодих вчених, органами влади та громадськості.

Регіональна зустріч РМУ Дніпропетровської області стала продовженням першого Всеукраїнського форуму Рад молодих учених, організованого Радою молодих учених при МОН України 29 вересня 2020 року. До обговорення та діалогу виявили бажання приєднатися 470 осіб, серед яких молоді науковці, представники Рад молодих учених у закладах вищої освіти, наукових установах, областях, містах, державних інституціях, представників органів державної влади та місцевого самоврядування. Основними напрямами роботи форуму стали:

1) процедура та цілі створення Ради молодих учених;

2) об’єднання молодих учених в закладах вищої освіти, наукових установах, а також в областях та містах;

3) проблеми взаємодії з органами влади та громадськими організаціями;

4) закордонний досвід діяльності об’єднань молодих вчених.

За результатами Форуму колективно була складена та затверджена Резолюція учасників Всеукраїнського Форуму Рад молодих учених, яка містить в собі окремі постулати подальших цілей, напрямів діяльності та взаємодопомоги Рад молодих учених в Україні (Додаток А).

У межах регіональної зустрічі РМУ Дніпропетровської області голова РМУ при МОН України презентувала функції, місії та проекти консультативно-дорадчого органу Ради молодих учених при МОН України та закликала до активної співпраці. Виступи голови Ради молодих вчених Дніпропетровської області та деяких голів та їх заступників супроводжувалися питаннями та відповідями. Онлайн-трансляція регіональної зустрічі відбувалася на офіційній сторінці фейсбук РМУ при МОН України https://www.facebook.com/youngscientists.ua/. На офіційному сайті представлені основні події, конкурси, відео та корисна інформація для використання у роботі рад молодих учених. http://ysc.in.ua/.

За результатами регіональної зустрічі рад молодих учених Дніпропетровської області складено РЕЗОЛЮЦІЮ, яка знаходиться на стадії обговорення. Усі присутні на регіональній зустрічі долучилися до Google Group «Рада молодих учених при МОН», метою якої є сприяння діяльності РМВ та поширення інформації.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52