Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Михайло Добросостський, студент спеціальності «Психологія» про Erasmus+ в Академії Леона Козмінського (Польща) 20.09.2017-28.02.2018

Листопад 2017

Михайло Добросостський, студент 3 курсу спеціальності «Психологія»

Приймаючий університет: Академія Леона Козмінського (Польща)

Період міжнародної мобільності: 20.09.2017-28.02.2018

Звіт з програми академічної мобільності «Erasmus+»

Поїздка звичайно починалася з оформлення відповідних документів. Перше, що було — це подача документів в приймаючий університет, потім подача документів на візу. Після того як з документами все було вирішено, я зайнявся пошуком житла. Ця процедура виявилася самою важкою, тривалою і досить нелегкою справою, але знайшов житло тільки по приїзду до Варшави, через сайт http://mojakademik.pl/. Хочу зауважити, що якщо хочете одномісну кімнату і дешево, то необхідно за 1-2 місяці до початку поїздки бронювати житло. Тому що кімнати у гуртожитках, прилеглі до університету, дуже швидко розбирають і залишаються місця у віддалених гуртожитках від центру міста. Але навіть, якщо ви не встигли забронювати гуртожиток в районі центру — все одно дістатися до університету не складе жодних труднощів, тому що у Варшаві багато різного транспорту — від лінії метро до звичайних велосипедів, які є по всьому місту і завжди готові до поїздки.

MD5

Для свого комфорту вибрав метро. Це дуже швидко і не залежить від ситуацій на дорогах, ціна квитка на метро - 3.40 zł на 20 хвилин, тому для себе вирішив, що вигідніше буде придбати проїзний квиток на три місяці, який коштує 280 zł без знижки студента, зі знижкою 140 zł. Для того щоб отримати знижку достатньо пред'явити студентський квиток у касі ZTM (Zarządtransportu miejskiego).

MD2

Студентський квиток ви отримаєте в перший день «Orientation weekfall». Що таке «Orientation week»? Це досить насичені емоціями та подіями заходи протягом тижня, відділ ESN (студентський комітет для іноземних студентів) знайомить студентів з містом, його культурою і звичаями студентського життя. У перший день цього тижня багато різних презентацій, на яких розповідають про університет, особливості навчання, а після організують дегустацію польських вареників в холі університету.

MD4

MD1

Оскільки навчання проходить польською мовою, то спочатку «Orientation week» я вибрав предмети, які викладають польською мовою. Мені дуже сподобався перелік предметів — дуже великий і розширений. Можливість обрати предмети навіть з інших спеціальностей, які хотів би вивчати. Вибираючи бажані предмети також необхідно враховувати й відводити час на заходи, які проводить відділ ESN. Багато різного роду цікавих занять, наприклад, таких як катання на роликах, похід в караоке, стрибки на батутах, екскурсії, а також різних вечірніх заходів, що дуже скрашує студентське дозвілля. Дуже добре запам'яталася поїздка в Краків попри те, що я вже відвідував це місто. Програма була насичена і сповнена подій. Після екскурсії по місту була організована поїздка в Auschwitz і краківського гетто. Всі ми багато чули про концтабори й про те, що там відбувалося, але це було сильне емоційне потрясіння для мене.

MD6

Сам по собі університет невеликий, сучасний як всередині, так і зовні й заблукати в ньому буде складно. В університеті навіть є ліфт, але їм в основному користується обслуговчий персонал, щоб не створювати труднощів з рухом по сходах.

MD3

Якщо говорити про методи викладання, то мені дуже подобається навчання. Предмет або тема лекції є в цифровому вигляді. Викладачі роблять презентації й під час заняття все видно наочно і є можливість переглянути презентацію, яка знаходиться на загальнодоступному офіційному сайті університету. Переваги цього методу в тому, що не потрібно ніяких конспектів, студенти повністю залучені до вивчення теми та дискусії лектора зі всією аудиторією.

Через низькі ціни на квитки на всі види транспорту: автобуси, поїзди, літаки є можливість побувати у різних країнах. Хочу порекомендувати авіакомпанію Ryanair там найдешевші квитки на авіаперельоти.

У висновку хочу сказати, що я дуже радий, що зміг сюди приїхати, тут я познайомився з новими людей, дізнаюся більше про культуру та традиції різних національностей, є можливість для подорожей, завдяки цій поїздці я дізнаюся багато нового та отримую незабутні емоції.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52