Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Шевченко Євгенія Дмитрівна, ФЛ-21-3, філологія, спеціальність переклад, 2 курс. Польща, The University of Rzeshów, 2 семестр, 2 рік

Спочатку було незвично, треба було адаптуватися до життя у гуртожитку, а також до іншої країни. Але згодом все навкруги стає рідним: з'являються улюблені магазини, з'являється улюблений шлях до університету, з'являється рутина, якій ти зазвичай дотримуєшся. З'являються також нові друзі, які допомагають тобі. Ти вже не відчуваєш себе чужим у новому місті та у новому університеті.

Я не мала можливості багато розважатися в Польщі, оскільки мала вчитися на два університети: український і польський. Адаптація до нового місця також впливала на мій вільний час, але я у будь-якому разі намагалася не відкладати прогулянки з новими друзями через навчання, бо в моєму житті ще у будь-якому разі буде багато домашнього завдання :)

Коли я гуляла зі своїми друзями, я зазвичай ходила з ними в торговельні центри, кафе та бари. За весь семестр встигла також відвідати Берлін, Краків і парк атракціонів "Енерджиландія", що знаходиться у Заторі.

Рекомендую зазделегіть дізнатися у викладачів систему оцінювання у тому університеті, до якого ви вступили. Вона може суттєву відрізнятися від вашого рідного університету, і через це ви можете багато плутатися під час навчання. Також рекомендую у перший же день почати знайомитися з тутешніми студентами. Що раніше ви це зробити, то легше буде потоваришуватися. Допомога тутешніх студентів безцінна, бо вони почнуть ділитися з тобою конспектами та шпаргалками. Вони також можуть повідомити тебе про скасування якоїсь пари: ти міг або могла не знати про це, бо сказано це було тільки старостою у бесіді їхньої групи в Messenger або WhatsApp.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52